Pyré z hlívy ústřičné

Toto jemné krémové pyré je nabité živinami posilujícími střevní stěnu miminka jako jsou zdravé tuky, vitamín D a vláknina. Hlíva pracuje v těle jako nakopávač imunity a  protizánětlivá surovina. Nejen že podtrhuje lahodnou chuť pyré, ale je neuvěřitelně nutriční už od prvních měsíců weaningu miminka. Jídlo je skvělé pro celou rodinu.

 Kopie souboru DSC03284-Edit

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2 až 3 dětské porce
Vhodné od: 8m

INGREDIENCE
40 g kokosového oleje
60 g cibule (oloupané, nakrájené na kostičky)
1 menší stroužek česneku (očištěný, nakrájený na malé kostičky)
1 čl kmínu
1 čl koriandru
1/2 čl kurkumy
3 PL passata
70 g hlívy ústřičné (umyté, nakrájené na plátky)
100 ml vývaru z kosti
2 PL kokosové smetany (nebo hustého kokosového mléka z plechovky)
Volitelně těstoviny 


POSTUP

  1. Na pánvi zahřejeme kokosový olej na kterém zpěníme cibulku do sklovata, bude to trvat asi 5 minut.
  2. Pak si připravíme zeleninový základ tím, že přidáme česnek a koření a necháme zhruba na minutku rozvonět. Následovat budou passata a hlíva. Pak vše společně zamícháme, aby se chutě propojili a nakonec zalijeme vývarem. Doporučujeme nespotřebovat v této fázi celé množství vývaru, aby se během dušení všechen nezredukoval, ale nechat si malou část na ředění dle vaší představy už hotového pyré.
  3. Zeleninový základ dusíme pod pokličkou na středním plameni asi 10 minut. Poté odstavíme z plotny. 
  4. Hotovou směs necháme lehce vychladnout, vložíme do mixéru a rozmixujeme na dokonale hladké pyré. Nakonec ještě na chvíli vrátíme na pánev, abychom přidali kokosové mléko a zbytek vývaru. Prohřejeme.


Tip pro starší sourozence
Pokud při ředění hotového pyré použijete více vývaru z kosti a přidáte trochu kokosové smetany navíc, vznikne vám lahodná omáčka, kterou můžete servírovat s těstovinami a kvalitním strouhaným italským sýrem navrch.

 Video recept ZDE - stačí kliknout

Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem
Lahodný Benedikt kuchařka  28 45
749 Kč

Kuchařka Lahodný Benedikt Lahodná cesta vašeho miminka od mateřského mléka k jídlu Průvodce...

44