Omeleta ze žampiónů a žloutku
Přestože preferuji konzumaci celých jídel, v případě vajíčka doporučuji u mladších miminek podávání pouze vaječných žloutků. Žaludek miminek je malý a potřebuje co nejhustší stravu. Navíc alergie a citlivost se nacházejí právě ve vaječném bílku. V kombinaci se žampiony bude jídlo bohaté na vitamin D, cholin a zdravou vlákninu. To jsou jedny ze základních stavebních kamenů stravy pro děti které jsou v době přechodu na pevná jídla.
INGREDIENCE
Olivový olej
30 g cibule (oloupané, nakrájené na kostičky)
25 g žampionů (očištěných, umytých, nakrájených na tenké plátky)
2 žloutky
POSTUP
1. Na pánvi zahřejeme olivový olej a osmažíme na něm cibulku do sklovata. Bude to trvat asi pět minut.
2. Přidáme nakrájené žampiony a společně dusíme pod pokličkou asi 10 min. na mírném plameni do změknutí hub.
3. Jakmile je základ hotový, přesuneme jej do mixéru, přidáme 2 žloutky a rozmixujeme na dokonale hladkou směs.
4. Na stejné pánvi kde jsme dusili cibulku s houbami nyní opečeme, z obou stran dozlatova, směs na omeletu.