Lacto-fermentovaný banán

RECEPT

Vhodné od 10 m+

Doba přípravy: přes noc

Ingredience

  • 500g zralých banánů, oloupaných, nakrájených na kolečka
  • 2 PL syrovátky
  • 1 PL mleté skořice

Postup

  1. Pokrájené banány natěsno naskládejte do 1L skleněné, hermeticky uzavíratelné nádoby.

    1. V malé mističce rozmíchejte syrovátku a skořici a přelejte jí banány uložené v nádobě.

    2. Naplňte nádobu čistou vodou tak, že necháte několik centimetrů místa od vrchu nádoby pro případ expanse.

    3. Utěsněte víkem a nechejte na teplém suchém tmavém místě 24-48 hodin.

    Tip

    Fermentované ovoce je vynikající v ovesných kaších.

    Tímto způsobem můžete nakvasit jakékoliv oblíbené ovoce. Vynikající jsou také jablka nebo mango.


    V lednici vám fermentované ovoce vydrží až 2 měsíce.