Zelené smoothie

Zelená listová zelenina je pro vývoj miminek a batolat velmi důležitá. Na druhé straně ve většině případů není vůbec jednoduché ji do malých dětí dostat v raw formě.

Když byl Ben miminko na startu přechodu od mléka k jídlu, dávala jsem mu pravidelně banán rozmixovaný se špenátem, později jsem do něj přidávala další ingredience jako např. avokádo, kokosové mléko, jindy kefír, trošku medu, zkrátka s přibývajícími měsíci jsem špenátové smoothie obohacovala podle ingrediencí, které mé miminko v daném věku mohlo přidávat, a vzniklo z toho fantastické zelené smoothie, kterému dnes říkáme vtipně Stegosaurovo smoothie a Ben ho vážně miluje. Je to paradoxní, ale když má syn období, kdy odmítá jíst cokoliv, tak vím, že tuhle misku neodmítne, přestože je ze špenátu a má zelenou barvu. Chutná totiž fantasticky.

Smoothie

RECEPT

Vhodné od 6 m+

2 dětské porce

Doba přípravy: 5 minut

Ingredience

  • 1/2 banánu

  • 1/2 avokáda

  • 1 malá hrst baby špenátu

  • 100 ml kvalitního kokosového mléka

  • 1/2 lžičky spiruliny v prášku

  • 1 lžička medu - volitelně (12m+)

Postup

  1. Všechny ingredience vložte do smoothie mixéru a rozmixujte na hladké pyré.

Tip

Nutriční hodnotu smoothie můžete navýšit přidáním sypání, například špetky konopného semínka, které obsahuje všech 21 aminokyselin, a tím dodá do smoothie kompletní denní dávku proteinu.

Zpět k receptům
  • Krémová rýžová kaše s chia jahodovou polevou

    Krémová rýžová kaše s chia jahodovou polevou

    Rýžové kaše jsou obecně velmi oblíbenou snídaní pro děti. Bohužel, mnoho rodičů v dnešní době sáhne po instantní rýžové verzi. V tomto receptu jsem si připravila zdravou rýžovou kaši, která je...

    Krémová rýžová kaše s chia jahodovou polevou

    Rýžové kaše jsou obecně velmi oblíbenou snídaní pro děti. Bohužel, mnoho rodičů v dnešní době sáhne po instantní rýžové verzi. V tomto receptu jsem si připravila zdravou rýžovou kaši, která je...

  • Lacto-fermentovaný banán

    Lacto-fermentovaný banán

    Fermentované ovoce je vynikající v ovesných kaších. Tímto způsobem můžete nakvasit jakékoliv oblíbené ovoce. Vynikající jsou také jablka nebo mango. V lednici vám fermentované ovoce vydrží až 2 měsíce.

    Lacto-fermentovaný banán

    Fermentované ovoce je vynikající v ovesných kaších. Tímto způsobem můžete nakvasit jakékoliv oblíbené ovoce. Vynikající jsou také jablka nebo mango. V lednici vám fermentované ovoce vydrží až 2 měsíce.

  • Labneh – lacto-fermentovaný sýr

    Labneh – lacto-fermentovaný sýr

    Osobně fermentovaná jídla vnímám jako velmi nutriční. Jsou to jídla vyráběná podle tradičních metod našich prarodičů a snad každá kultura je využívá ve svých kuchyních. Pokud jste si mysleli, že...

    Labneh – lacto-fermentovaný sýr

    Osobně fermentovaná jídla vnímám jako velmi nutriční. Jsou to jídla vyráběná podle tradičních metod našich prarodičů a snad každá kultura je využívá ve svých kuchyních. Pokud jste si mysleli, že...

1 z 3