Želé bonbóny

Nejsem velkým fanouškem gumových bonbónů nebo ovocných džusů, protože během procesu výroby těchto potravin je z nich odstraněna vláknina, což může prudce zvýšit hladinu inzulínu, a následně (mimo jiné) negativně ovlivnit energii a náladu u dětí.

Lahvička dětského pomerančového džusu nebo balíček gumových bonbónů zvyšuje hladinu cukru v krvi tak rychle, že se to dostalo na seznam potravin doporučovaných k okamžité konzumaci při diabetickém šoku. Jako máma, která chce své dítě stravovat zdravě a nepůsobit mu výkyvy energie nebo hyperaktivní nálady, jsem tedy dala přednost těmto chuťově lahodným a zároveň velmi zdravým želatinovým bonbónům.

Želé bonbóny

ČÍM DOMÁCÍ ŽELÉ BONBÓNY PEČUJÍ O BŘÍŠKA MIMINEK?

Místo toho, abyste dětem dali džus nebo koupené gumové medvídky, můžete během několika minut vyrobit své vlastní, pomocí džusu, který smícháte s přírodní želatinou, působící díky obsahu proteinu proti stoupání inzulínu. Přírodní hovězí želatina je skvělá pro zdraví střev dětí, posiluje kosti a klouby, podporuje růst vlasů a nehtů a působí pozitivně na pokožku.

RECEPT

Vhodné od 7 m+

Doba přípravy: 5 minut (plus 2 hodiny odpočinku v lednici)

Ingredience

  • 350 ml tekutiny podle vašeho výběru (kvalitní kokosové mléko nebo čerstvá šťáva z pomerančů)

  • 4 zarovnané lžíce přírodní hovězí želatiny, ze zvířat z volného chovu

  • med libovolně (12m+)

Postup

  1. Do malého rendlíku nalijte čerstvou ovocnou šťávu. Ohřejte téměř do boduvaru a odstavte rendlík ze sporáku.
  2. Povrch tekutiny posypejte želatinou a pomocí metličky důkladně rozmíchejtetak, aby se želatina zcela vpila do tekutiny.
  3. Pokud je vašemu děťátku víc než 12 měsíců a rozhodnete se přidat med, učiňte tak v tomto okamžiku.
  4. Hotovou směs rozdělte do silikonových formiček a vložte do lednice zhrubana 1 až 2 hodiny, dokud zcela neztuhne.
Zpět k receptům
  • Lacto-fermentovaný banán

    Lacto-fermentovaný banán

    Fermentované ovoce je vynikající v ovesných kaších. Tímto způsobem můžete nakvasit jakékoliv oblíbené ovoce. Vynikající jsou také jablka nebo mango. V lednici vám fermentované ovoce vydrží až 2 měsíce.

    Lacto-fermentovaný banán

    Fermentované ovoce je vynikající v ovesných kaších. Tímto způsobem můžete nakvasit jakékoliv oblíbené ovoce. Vynikající jsou také jablka nebo mango. V lednici vám fermentované ovoce vydrží až 2 měsíce.

  • Labneh – lacto-fermentovaný sýr

    Labneh – lacto-fermentovaný sýr

    Osobně fermentovaná jídla vnímám jako velmi nutriční. Jsou to jídla vyráběná podle tradičních metod našich prarodičů a snad každá kultura je využívá ve svých kuchyních. Pokud jste si mysleli, že...

    Labneh – lacto-fermentovaný sýr

    Osobně fermentovaná jídla vnímám jako velmi nutriční. Jsou to jídla vyráběná podle tradičních metod našich prarodičů a snad každá kultura je využívá ve svých kuchyních. Pokud jste si mysleli, že...

  • Chia lízátka z mateřského mléka

    Chia lízátka z mateřského mléka

    Lízátka z mateřského mléka jsou skvělým pomocníkem mimo jiné i v době růstu zoubků. Nejen že hydratují, ale také příjemně chladí, což pomáhá aby bolest dásní odezněla co nejrychleji. Jsou...

    Chia lízátka z mateřského mléka

    Lízátka z mateřského mléka jsou skvělým pomocníkem mimo jiné i v době růstu zoubků. Nejen že hydratují, ale také příjemně chladí, což pomáhá aby bolest dásní odezněla co nejrychleji. Jsou...

1 z 3