Lacto-fermentovaný banán

lacto banán

RECEPT

Vhodné od 10 m+

Doba přípravy: přes noc

Ingredience

  • 500g zralých banánů, oloupaných, nakrájených na kolečka
  • 2 PL syrovátky
  • 1 PL mleté skořice

Postup

  1. Pokrájené banány natěsno naskládejte do 1L skleněné, hermeticky uzavíratelné nádoby.

    lacto_banán

  2. V malé mističce rozmíchejte syrovátku a skořici a přelejte jí banány uložené v nádobě.

  3. Naplňte nádobu čistou vodou tak, že necháte několik centimetrů místa od vrchu nádoby pro případ expanse.

  4. Utěsněte víkem a nechejte na teplém suchém tmavém místě 24-48 hodin.

Tip

Fermentované ovoce je vynikající v ovesných kaších.

Tímto způsobem můžete nakvasit jakékoliv oblíbené ovoce. Vynikající jsou také jablka nebo mango.


V lednici vám fermentované ovoce vydrží až 2 měsíce.

Zpět k receptům
  • Krémová rýžová kaše s chia jahodovou polevou

    Krémová rýžová kaše s chia jahodovou polevou

    Rýžové kaše jsou obecně velmi oblíbenou snídaní pro děti. Bohužel, mnoho rodičů v dnešní době sáhne po instantní rýžové verzi. V tomto receptu jsem si připravila zdravou rýžovou kaši, která je...

    Krémová rýžová kaše s chia jahodovou polevou

    Rýžové kaše jsou obecně velmi oblíbenou snídaní pro děti. Bohužel, mnoho rodičů v dnešní době sáhne po instantní rýžové verzi. V tomto receptu jsem si připravila zdravou rýžovou kaši, která je...

  • Lacto-fermentovaný banán

    Lacto-fermentovaný banán

    Fermentované ovoce je vynikající v ovesných kaších. Tímto způsobem můžete nakvasit jakékoliv oblíbené ovoce. Vynikající jsou také jablka nebo mango. V lednici vám fermentované ovoce vydrží až 2 měsíce.

    Lacto-fermentovaný banán

    Fermentované ovoce je vynikající v ovesných kaších. Tímto způsobem můžete nakvasit jakékoliv oblíbené ovoce. Vynikající jsou také jablka nebo mango. V lednici vám fermentované ovoce vydrží až 2 měsíce.

  • Labneh – lacto-fermentovaný sýr

    Labneh – lacto-fermentovaný sýr

    Osobně fermentovaná jídla vnímám jako velmi nutriční. Jsou to jídla vyráběná podle tradičních metod našich prarodičů a snad každá kultura je využívá ve svých kuchyních. Pokud jste si mysleli, že...

    Labneh – lacto-fermentovaný sýr

    Osobně fermentovaná jídla vnímám jako velmi nutriční. Jsou to jídla vyráběná podle tradičních metod našich prarodičů a snad každá kultura je využívá ve svých kuchyních. Pokud jste si mysleli, že...

1 z 3