Chia lízátka z mateřského mléka

Lízátka z mateřského mléka jsou skvělým pomocníkem mimo jiné i v době růstu zoubků. Nejen že hydratují, ale také příjemně chladí, což pomáhá aby bolest dásní odezněla co nejrychleji. Jsou vhodná v jakémkoliv věku miminka, ale doporučuji být u jejich konzumace po celou dobu v přítomnosti miminka, protože jak teplota hmoty lízátka v pokojové teplotě klesá, může se lízátko začít lámat na větší či menší kousky a některé by mohly miminku nepříjemně zaskočit. Ideální volbou je nechat cumlat ihned po vytažení z mrazáku, a jak už se vám bude zdát, že se lízátko láme, jej odebrat nebo vyměnit za čerstvě zmražené.

Chia lízátka

RECEPT

Vhodné od 6 m+

Doba přípravy: 5 minut + zamrazení

Ingredience

  • 1 šálek mateřského mléka

  • 1 lžička chia gelu

Postup

  1. Ingredience zamíchejte a rozdělte do formiček na nanuky.
  2. Zamrazte.
Zpět k receptům
  • Krémová rýžová kaše s chia jahodovou polevou

    Krémová rýžová kaše s chia jahodovou polevou

    Rýžové kaše jsou obecně velmi oblíbenou snídaní pro děti. Bohužel, mnoho rodičů v dnešní době sáhne po instantní rýžové verzi. V tomto receptu jsem si připravila zdravou rýžovou kaši, která je...

    Krémová rýžová kaše s chia jahodovou polevou

    Rýžové kaše jsou obecně velmi oblíbenou snídaní pro děti. Bohužel, mnoho rodičů v dnešní době sáhne po instantní rýžové verzi. V tomto receptu jsem si připravila zdravou rýžovou kaši, která je...

  • Lacto-fermentovaný banán

    Lacto-fermentovaný banán

    Fermentované ovoce je vynikající v ovesných kaších. Tímto způsobem můžete nakvasit jakékoliv oblíbené ovoce. Vynikající jsou také jablka nebo mango. V lednici vám fermentované ovoce vydrží až 2 měsíce.

    Lacto-fermentovaný banán

    Fermentované ovoce je vynikající v ovesných kaších. Tímto způsobem můžete nakvasit jakékoliv oblíbené ovoce. Vynikající jsou také jablka nebo mango. V lednici vám fermentované ovoce vydrží až 2 měsíce.

  • Labneh – lacto-fermentovaný sýr

    Labneh – lacto-fermentovaný sýr

    Osobně fermentovaná jídla vnímám jako velmi nutriční. Jsou to jídla vyráběná podle tradičních metod našich prarodičů a snad každá kultura je využívá ve svých kuchyních. Pokud jste si mysleli, že...

    Labneh – lacto-fermentovaný sýr

    Osobně fermentovaná jídla vnímám jako velmi nutriční. Jsou to jídla vyráběná podle tradičních metod našich prarodičů a snad každá kultura je využívá ve svých kuchyních. Pokud jste si mysleli, že...

1 z 3